Chlorella, acai, spirulina, aloe vera,  aloe vera štáva, noni, acai berry,

Aloe vera 100% štáva

Čistá a jemná chuť aloe vera, stejné účinky jako gel pouze jemnější - tekutější, vhodnější zejména pro děti.
bio kvalita

 

Aloe Vera je jeden z mnoha zázraků přírody. Léčivé účiny této rostliny jsou známé již po staletí.  Známá je pro své jedinečné léčivé účinky při léčbě popálenin a kožních nemocech. Historické prameny zmiňují použití aloe vera při péči o pleť, péči o rány, popáleniny (od slunce), odřeniny a každodenní problémy. Již v prvním století našeho letopočtu se ve svých zprávách zmiňuje slavný řecký spisovatel Doiascorides o blahodárných účincích Aloe vera při léčbě střevních obtíží, žaludku, metabolismu, onemocnění dutiny ústní a krku.

 

Nejkvalitnější výrobky z Aloe Vera jsou ty, které obsahují více jak 99% Aloe Vera a rostliny přitom pocházejí z ekologického zemědělství. Tím je zajištěno, aby Aloe Vera neobsahovalo žádné pesticity nebo jiné škodlivé chemikálie. Rostliny Aloe Vera použité v naších výrobcích jsou sklizeny v Mexiku nebo Texasu. Zemědělci, kteří je pěstují mají plantáže certifikovány  mexickou a americkou vládou. To znamená, že při jejich pěstování nemohou být použity žádné pesticidy nebo insekticidy. Za účelem zachování vysokého obsahu polysacharidů a účinných látek je naše Aloe Vera zpracováváno za studena a ihned po sklizení rostliny. Čím později by docházelo k jejímu zpracování, tím více by se snižoval obsah účinných látek.

 

 

  Složení:

Není" aloe jako aloe ". Čím šetrnější zpracování, tím vyšší je podíl  čistého aloe vera  a větší počet  účinných substancí v koncentrátu. Může jich být až  přes 200.  Jedná se především o mucenózní polysacharidy, antrachininy, salicilovou kyselinu, saponiny, enzymy, aminokyseliny, vitamíny, minerální látky a uhlovodíky. Vyšší kvalita je však podmíněna vyšší cenou. Pozor na laciné aloe vera s obsahem menším než 99,5%, které  jsou ředěny nebo vyráběny z prášku.

Naše aloe obsahuje 99,7% čistého Aloe Vera. Čerstvě vylisovaná šťáva je velmi citlivá na kyslík. Proto jsou listy okamžitě po sklizni zpracovány a výsledná tekutina musí být stabilizována. Vzhledem k tomu, že zahřátí na vysokou teplotu by  poškodilo blahodárné látky obsažené v aloe vera, musí být tekutina zpracovávána za velmi nízkých teplot a jako aditivum se přidávají éterické oleje a antioxidační látky. Často se také využívají konzervační látky jako kyselina benzoová a sorban draselný.

Konzervováno:  Sodium Benzoate 0,1%, Potasium Sorbate 0,1%. a 0,1% kyselina citronová.
Neobsahuje kvasinky, gluten ani laktózu. Bez přídavku cukru, soli a barviv .

Nabídka: 1litr v plastové láhvi

Naše šťáva z aloe je šťáva z čerstvých listů Aloe rostliny-ne z koncentrátu jako u některých prodejců, to je podstatný rozdíl v kvalitě tomu potom odpovídá i cena, viz popis dole  !!!  

 Certifikováno

          

Doporučené dávkování:

3-5 polévkových lžic, ve dvou až třech dávkách denně, smíchejte s vodou nebo ovocným džusem. Není vhodné pro děti do 3 let, a pro těhotné a kojící ženy. Nenahrazuje doplněk pestré  stravy.

Pozor na prodejce a  ochucované Aloe  různými příchutěmi , to už není přírodní šťáva. Je to Aloe vyrobené  s koncentrátu tak, aby se dosáhlo  co nejnižší  pořizovací ceny a aby se přebyla pachuť tohoto koncentrátu. Jejich účinek je slabý a mají spoustu  škodlivých "éček", to si můžete koupit limonádu s 10% Aloe. Vyjde to na stejno a je to levnější!  viz podrobně dole.

Něco u účincích Aloe Vera 100% šťávě:


   

učinky na lidský organismus

NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 432/2012 (ze dne 16. května 2012),
které platí od 14.12. 2012 nám neumožňuje popisovat účinky našich doplňků na lidský organismus.

Pokud tento produkt neznáte a chcete se o něm dozvědět víc, tak bohatým zdrojem informací je stránka našich dodavatelů a výrobců, kde se můžete dozvětět vše co Vás zajímá, včetně jeho schopností působit na lidský organismus. 

Stačí, když kliknete na tento odkaz:

Aloe Vera 100% šťáva
   

 

A něco více o Aloe Vera:

 
Jaký druh Aloe je nejvhodnější???
I když existuje asi 300 druhů této rostliny, z hlediska obsahu cenných látek a účinků je za nejkvalitnější považována Aloe Vera Barbadensis Miller, náš Aloe pochází z této odrůdy.
 
Jaké části rostliny a výrobní postupy by měly být použity, aby byl produkt kvalitní?
Aloe Vera má silné šťavnaté listy. Pro nápoj by se měly používat pouze vnější listy staré 4-5 let. Z nich se ještě na plantáži stáhne zelená kůže, která se vyhodí. Obsahuje totiž aloin, látku se silně projímavým účinkem (používá se v některých lécích). Správný Aloe Vera gel by tedy žádný aloin obsahovat neměl. Zůstává pouze listová dřeň, průhledná kluzká hmota. Ta se pečlivě lisuje. Vylisovaný gel se stáčí do velkých sudů a hned se mísí se stabilizátory, aby se uchoval čerstvý a zůstaly zachovány účinné látky.
To ovšem platí o AloeVera, které má minimálně složení 99.7% čistého Aloe  a je vyráběno výše uvedenou metodou. Tato zásada neplatí při ředěném nebo ochucovaném Aloe, který je vyráběn  s koncentrátu nebo extraktu a má složení 80% - 95% Aloe, zbytek jsou ochucovadla různé ovocné a jiné příchutě. Tento Aloe má již minimum vitamínlů a navíc obsahuje spoustu škodlivým "éček". Pozor na to co kupujete, viz. podrobně dole „Proč ne Aloe z extraktů a koncentrátů“.
 
Jak by se dále Aloe Vera měla správně zpracovávat?
Chlazené sudy se dopravují do podniku, kde se podle receptur gel dále mísí a poté plní do lahví.
 
Proč jsou v nápojích Aloe Vera konzervační látky?
Zákon o potravinách přidávání konzervantů vyžaduje.
 
K čemu je Aloe Vera vůbec dobrá?
Aloe Vera je označována za královnu léčivých rostlin. Je používána po staletí jako přírodní lék a vždy byly oceňovány její léčivé a ošetřující schopnosti. Používá se jako prevence různých onemocnění i jako doplněk při léčbě nemocí již rozvinutých.
 
V jakém množství a jak dlouho může být Aloe Vera Gel užíván?
Aloe Vera Gel můžete preventivně užívat po celý život. Doporučené množství je 3x denně po 30ml. Toto dávkování lze i zvýšit, je však potřeba konzultovat tuto skutečnost s ošetřujícím lékařem.
 
Jak pomáhá Aloe Vera při těžkých chronických onemocněních? Je potřeba užívat jiné léky?
Každé těžké onemocnění musí být zásadně nejdříve svěřeno do péče lékaře. Aloe Vera Gel není lék, ale "jen" zdravá potravina. Hodí se tedy zejména k prevenci nebo jako podpůrný prostředek léčebné terapie.
 
Jak je to s konzumací horkých jídel a nápojů před užitím Aloe Vera Gelu nebo po něm?
Aby byl zaručen optimální příjem životodárných látek Aloe Vera Gelu, doporučujeme nekonzumovat cca 15 minut před a po užití nápoje žádné horké tekutiny a jídla, stejně jako tabákové výrobky a alkohol.
 
Je nápoj vhodný pro děti?
Ano, doporučujeme však podávat dětem od 3 let. Důvodem je především to, že žádné dítě by nemělo být nuceno k něčemu, co mu nevyhovuje, a právě mírně nahořklá chuť nápoje dětem nemusí chutnat. Množství nápoje pro děti nesmí překročit dávku 20ml 1x denně. Pro dosažení ještě příjemnější chuti lze nápoj míchat s vodou nebo ovocnou šťávou.
 
Je Aloe Vera Gel vhodný pro těhotné a kojící ženy?
Těhotné a kojící ženy by neměly Aloe Vera Gel užívat, případně by měly užívání konzultovat s příslušným lékařem. Nápoj totiž výrazně podporuje činnost žaludku a střev, což není v daném případě příliš žádoucí.
 
Mohou Aloe Vera Gel užívat lidé s transplantovanými orgány?
Lidé s transplantovanými orgány užívat Aloe Vera Gel. Nápoj podporuje imunitní systém, což je u daného stavu naprosto nežádoucí. V takovém případě je naopak žádoucí vlastní imunitu potlačit aby byt transplantovaný orgán tělem přijat.
 
Je možné užívat Aloe Vera Gel při různých onemocněních či indispozicích?
Vzhledem k tomu, že každý konkrétní případ je zcela individuální, je vždy nutná porada s ošetřujícím lékařem. Obecně však platí, že Aloe Vera Gel lze užívat v situacích, kdy je žádoucí posílit aktivitu imunitního systému a povzbudit látkovou výměnu.  Konkrétní problém však nejlépe posoudí odborník, proto je doporučeno užívání vždy konzultovat s lékařem.
 
 
Proč ne Aloe z extraktů a koncentrátů !!! 
Jen pro větší objasnění pojmu Extrakt. Schválně jsem se podíval do encyklopedie na wikipedia.cz na tento pojem. Co to vlastně koncentrát je a jak vzniká?
 
Extrakce neboli vyluhování je metoda získávání látek z různých, většinou přírodních materiálů. Vyluhovávají se hlavně tuky, barviva a různé cenné složky. Pro extrakci je velice důležité rozpouštědlo, protože při extrakci přecházejí extrahované látky do jediné fáze - do fáze rozpouštědla, většinou kapalné. Extrakci lze provádět za tepla i za studena.
Praktická kapalinová extrakce se provádí s použitím mísiče a usazovače. Do mísiče vybaveného míchadlem se jednorázově přivede surovina, ke které se přidá extrahovadlo. Ze suroviny, homogenní binární směsi je třeba jednu složku oddělit. Tato složka se nazývá extrahovaná. Druhou složkou je původní rozpouštědlo. Rozpouštědlo přidané k surovině se nazývá extrahovadlo. Extrahovadlo by mělo co nejlépe rozpouštět extrahovanou složku, zatímco jeho rozpustnost v původním rozpouštědle má být omezená a co nejmenší. Obsah mísiče tak tvoří heterogenní směs dvou kapalných fází, mezi kterými dochází k výměně látky. Přestup extrahované složky z fáze bohaté na původní rozpouštědlo do fáze bohaté na extrahovadlo se urychluje intenzivním promícháváním směsi. Toto míchání trvá podle okolností 5 až 15 minut, výjimečně i déle, což je zpravidla postačující na dosáhnutí prakticky rovnovážného stavu. Potom se obsah mísiče přečerpá do usazovače, v kterém se fáze od sebe oddělí na základě různých hustot. Fáze bohatá na extrahovadlo obsahuje extrahovanou složku a v případě určité, nebo malé vzájemné rozpustnosti původního a nového rozpouštědla i menší množství původního rozpouštědla. Tuto fázi nazýváme extrakt. Hlavni složkou druhé fáze je původní rozpouštědlo, které krom nevyextrahovaného podílu extrahované složky může obsahovat i menší množství extrahovadla. Tuto fázi nazýváme rafinát. Pokud jsou původní rozpouštědlo a extrahovadlo dvě navzájem nerozpustné kapaliny, tak extrakt a rafinát budou pouze dvousložkovými směsmi.
 
Po extrakci obvykle následuje další separační proces (obvykle rektifikace), kde z extraktu a někdy i z rafinátu je třeba znovu získat použité extrahovadlo a zároveň připravit koncentrovanější produkt žádané složky.
 
Oproti tomu Koncentrát se získává odpařením. Je to menší zlo než výroba extraktů. Není zapotřebí chemie, jde o fyzikální záležitost. Na druhou stranu ale tímto způsobem Aloe Vera gel přijde do styku s teplem. Je tedy tepelně zpracován a bohužel část důležitých citlivých látek v něm obsažených je zničena. Pokud jsou poté koncentráty naředěny vodou v poměru větším než 1:100, dále tím ztrácejí na účinnosti.
 

Gely a jiné výrobky připravované z extraktu nebo koncentrátu, které se vyrábí výše uvedenými způsoby, nemohou být tak kvalitní jako výrobky, které obsahují čirý Aloe Vera Gel zpracovaný za studena, a do kterého se při zpracování zasahuje velmi málo nebo téměř vůbec. V případě extrakce  (český překlad "vyluhování") je jasné, že to s čistým gelem nebude mít nic společného. Navíc během této chemické operace gel ztratí spoustu vitamínů a účinných látek.  Jakmile tedy vidím na etiketě výrobku z Aloe Vera slovo "vyrobeno z extraktu nebo z koncentrátu" ihned vím, že to není to nejlepší. Někdy také na etiketách v kolonce ve složení neinformují raději vůbec procenty čistého gelu. Do názvu výrobku sice napíší třeba Aloe Vera gel 97%, ale v názvu může mít podle zákona kdokoliv cokoliv, protože to je jen název výrobku a se složením nemá nic společného. Pokud se jedná o kvalitní Aloe měly by být informace o složení jasné a ne pochybné nebo žádné.  

 

  

 

   

TOPlist