Jojobový olej – zázrak z přírody

Jojobový olej pochází z rostliny Simmondsia chinensis (česky Simondsie čínská). Je to stále zelený keř, pocházející původně z oblasti pouští amerického státu Arizona ,rostoucí v Austrálii Jeho semena svým tvarem připomínají o hodně větší kávová zrna. Mezi všemi známými rostlinami je jojoba výjimečná vysokou produkcí vysokomolekulárních esterů, které jsou velice podobné těm, které vytvářejí mazové žlázy člověka.

Řadíme ho k nejcennějším přírodním olejům. Je vhodný pro jakýkoli typ pokožky. Pomáhá udržovat přirozenou vlhkost pokožky a při pravidelném používání se citlivá, suchá a podrážděná kůže mění v kůži odolnou.

Má přirozený ochranný UV-filtr 3 až 4. Kadeřníci vědí, že několik  kapek jojobového oleje vmasírovaných do vlhkých vlasů jim dodá hebkost, jemnost a navrátí přirozený lesk. Bývá nazýván „tekutým zlatem“, protože obsahuje velké množství pěstících a výživných látek, minerálů a vitamínu E. Vitamíny, minerály a stopové prvky obsažené v jojobovém oleji velmi dobře prostupují kožní bariérou až k zárodečné vrstvě pokožky.

 

 

 Už pradávní  lidé používali jojobový olej na zranění a odřeniny a zjistili také, že dokáže vyhladit jizvy a omladit vrásčitou kůži. Kůže ztrácí svou pružnost následkem nadměrného vystavení slunečnímu záření a stárnutí. Látky nalezené v jojobě omezují známky stárnutí, zvyšují pružnost kůže, vyhlazují vrásky a dodávají jí mladší vzhled.

Jojobový olej je bez zápachu a okamžitě se vstřebává do kůže. Nezanechává tedy po nanesení mastný povlak. Je totiž velmi podobný mastnotě, která je obsažena v naší kůži Po nanesení na pokožku hlavy odstraňuje mastnotu a nečistoty z vlasových váčků, odstraňuje lupy a zvláčňuje suchou kůži.

Protože jojoba vyrovnává pH kůže, pomáhá při drobných kožní vadách, jako je akné, spáleniny, popraskaná kůže, opruzeniny, slabé nehty a jizvy. Jojobový olej je vhodný pro všechny typy pleti, jako jeden z mála ho snáší také lidé s mimořádně citlivou pletí a alergici.

  jojoba

Jojobový olej má výrazné hojivé a pěstící vlastnosti a využijeme jej v péči o pleť i o vlasy. Jedinečné složení nezanechává na pokožce pocit mastnoty, jelikož se olej výborně vstřebává. Olej je vhodný pro všechny typy pleti, i pro citlivou a suchou. Nejlepší je vybrat si kvalitní, za studena lisovaný jojobový olej, který si uchová maximální možné množství účinných léčivých látek. Jojobový olej obsahuje vyvážený poměr pěstících látek s hojivou schopností. Velmi  pomáhá v péči o aknózní pleť ,kdy je pleť po půl roce většinou zcela vyléčena od zánětů.
 

Pokud se občas mrknete na složení nejrůznějších kosmetických přípravků, obzvlášť těch nefalšovaně přírodních, nemohli jste si nevšimnout jojobového oleje. V současné době je to jeden z vůbec nejkvalitnějších rostlinných olejů, který ovšem oceníte hlavně zvenčí – vaším trávicím ústrojím totiž projde beze změny.

Použití:

  • optimální výživa a regenerace pokožky obličeje i celého těla
  • hydratace
  • k ošetření pleti novorozenců, zapařeniny opruzeniny a další .
  • všechny typy pleti
  • hydratuje, vyživuje, regeneruje
  • velmi efektivně čistí pokožku
  • naprosto přirozený olej, který nevyvolává alergické reakce
  • nezanechává pocit mastnoty

 

Dávkování: 

každodenní použití pro prevenci po několika kapkách, nebo dle postiženého místa

Vzhledem k chemickému složení nežlukne. Jeho vůně je obtížně rozeznatelná, téměř nepostřehnutelná.

Náš olej je stoprocentní jojobový olej s bio certifikátem. Oleje jsou za studena lisované, aby byla zajištěna vysoká kvalita a biologická účinnost.

Balení: 55ml

Země původu Austrálie

Dovozce Gloria Import CZ s.r.o

 

TOPlist