Hledání zdravé a prospěšné potravy je staré jako lidstvo samo.

Jakmile si lidé uvědomili sílu potravin, které jim nabízela matka příroda, začali s jejich pěstováním, aby z nich využili to nejlepší, co jim bylo poskytnuto. 

Historie využití ječmene sahá až do starověkého Říma a Mezopotámie. Jeho lehká stravitelnost a obsažené živiny poskytovaly sílu každému od sestry po zemědělce, od politika po gladiátora. Více než 10000 let, ječmen důsledně dodává lidem energii a antioxidanty, které jim pomáhají udržet si dobré zdraví a vitalitu. 

Fenomén ječmene se znovu objevuje díky zhoršujícím se životním podmínkám a nezdravému životnímu stylu.
Bylo zjištěno, že jeho schopnost absorbovat výživné látky ze země a ty pak předávat dál lidem, je v rostlinné říši prakticky bezkonkurenční.
Jak mladý ječmen roste, jeho schopnost přeměňovat živiny fotosyntézou sílí. Nejvyššího obsahu živin a vlákniny dosahuje v raném stádiu růstu. Právě v této fázi se ječmen zpracovává na prášek, ze kterého lze připravit lahodný nápoj. 

Zkuste ječmen ještě dnes!

Mladý ječmen je svěží, enzymaticky nápoj plný vitaminů, minerálních látek, stopových prvků a aminokyselin.

 

Proč mladý ječmen užívat?

učinky na lidský organismus

NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 432/2012 (ze dne 16. května 2012),
které platí od 14.12. 2012 nám neumožňuje popisovat účinky našich doplňků na lidský organismus.

Chcete-li se o tomto produktu a jeho účincích dozvědět více, poslouží Vám jako zdroj informací stránka našich dodavatelů a výrobců, kde se dozvíte vše co Vás zajímá o působení tohoto produktu na lidský organismus.

Stačí, když kliknete na tento odkaz:

Mladý ječmen prášek

Námi nabízený ječmen pochází z certifikovaných ekologických farem v Austrálii . Zde ječmen vyrůstá ve zdravém prostředí plném slunce a živin obsažených v zemi. Když doroste výšky asi 20 cm, tj. doba kdy obsahuje nejvíce živin a látek užitečných pro člověka, nastává čas pro jeho sklizeň. Seče se speciálními kombajny a následně se převáží do továrny k jeho dalšímu zpracování. Zde se nejdříve pořádně propere v čisté vodě, při výrobě se nepoužívají žádné chemické látky, a pak se drtí na jemnou kaši, která se potom suší ve speciálních bubnech bez přístupu vzduchu. Proces sušení probíhá při teplotách nepřesahujících 38°C, což znamená, že všechny cenné složky, jako jsou vitamíny, enzymy, fytonutrienty (rostlinné výživné látky), atd. zůstávají zachovány.

Vzhledem k přísné kontrole a testům během celého procesu zpracování, Vám můžeme zaručit, že náš ekologický ječmen neobsahuje žádné nečistoty, přísady, aromata ani barviva.

Jedná se o 100% čistý ječmen který je certifikován

NASAA, JAS, AUSTRALIAN OWNED , HALAL CERTIFIKATION AUTHORITY AUSTRALIA 

 V zahraničí se také označuje jako „ORGANIC“. Toto označení znamená, že produkt je vyroben pouze z organických lístků mladého ječmene a při jeho pěstování i při celém následném procesu zpracování se nepoužívají žádné chemické látky!

 

 

 

Víte co jinde kupujete ? Nenechte se zlákat jenom cenou ? Pozor pokud je to velmi laciné zboží  nikde většinou není  uvedena země původu ječmene . Je to tak  záměrně  většinou je to pěstováno v ČÍNĚ a to není zrovna to pravé podnebí a vzduch pro pěstování zdravého ječmene ?? Pravý dobrý  čistý Ječmen  vyrobený od renovovaných výrobců  má také svoji cenu  a pochází  s čistých ekologických nezamořených přírodních oblastí. Ječmen  pěstovaný v Číně , který je zde  pěstován většinou nesplňuje  zákonné  limity,, a je do náš  trh dovážen přes Německo ,Polsko a jiné země .  Je to tím  ,protože je pěstován v prostředí , kde chemikálie  a jiné znečišťující látky znečišťují vzduch.což je v ČÍNĚ  na denním pořádku a nikoho to nezajímá  Tento "těžký" vzduch v podobě kyselých dešťů  padá na farmách  na pole  kde se pěstuje ječmen  a nachytává na sebe  těžké kovy jako je  hliník, arsen, kadmium, olovo a rtuť.  Tento problém  je  v celé  Číně,, kde je znečištění  podnebí a kontaminace půdy na denním pořádku a nikdo se tím nezabývá , což je všeobecně známo. Vezměte na vědomí,,  že  pokud se chcete vyhnout příjmu vysoké úrovně kovů, pesticidů a dalších  látek , které nepatří do ječmene  nekonzumujte ječmen  s Číny .Pozor také na  klamavý slogan -informace dovezeno nebo  vyrobeno  ....??  to neznamená  zemi původu suroviny ? Správně má být se zákona uvedena země původu suroviny !!


Jak se pozná dobrý Mladý ječmen ,Barley Grass, Zelený ječmen  a další ?

Na našem trhu se objevují výrobky se sušeného ječmene nejvíce pod názvy jako je  Mladý Ječmen ,Bio  Mladý ječmen , Zelený ječmen , Mladá pšenice ,Barley Grass  atd. Výrobky s této suroviny, které  jsou dostupné  na našem trhu jsou  především většinou s těchto zemí. Je  to s USA ,Austrálie ,Německa , Nového  Zélandu nebo ČÍNY.  Pozor však na to výrobce finálního produktu  není vždy stejný jako původ  suroviny to je velmi důležité  Můžete koupit  prášek ječmen z Německa ,ale ječmen –surovina pochází s Číny což není dobré je to pouze přebaleno v Německu. Nejlepší země původu suroviny je většinou Austrálie, nebo Nový Zéland.

Jaký je rozdíl mezi sušenou šťávou s ječmene a práškem s ječmene jeho mladých výhonků?

Někteří prodejci kteří přišli na trh s výrobky jako je prášek se „sušené Šťávy“ hlásají, že se jedná o nejlepší produkt na trhu a co navíc ,že ten jejich je bez vlákniny,  Podle nich se nedá jejich prášek kvalitativně srovnávat s práškem , který je vyroben s  mladých výhonků a který obsahuje vlákninu.   Tuto teorii navíc zkouší podpořit jejich pokusy zalití prášku  teplou vodou. Tyto pokusy však nemají žádné fyzikální opodstatnění a podporu je to jenom takové„plácání – blbnutí “ pro zákazníky, kteří nemají všechny informace o tomto produktu.

Tady jsou některá fakta …

Ječmen se šťávy,který je vyrobený dle tvrzení prodejců většinou MLM čili /multi level marketing / pouze se šťávy lisováním  může  obsahovat prováděnou technologií - zpracováním až 25% maltodextrinu./. Ten vzniká zpracováním ječmene nebo  při klíčení ječmene / Jedná se o kombinaci maltózy a dextrinu, zjednodušeně řečeno jsou to jednoduché cukry.  Tímto zpracováním  se docílí toho ,že je výrobek se šťávy výhonků / lisováním /  chutnější než výrobek ,který je vyroben drcením – mletím  pouze s mladých výhonků. Znáte to co je chutné není  někdy dobré ,, někdy je opak pravdou. Navíc Austrálie a Nový Zéland schvalovací instituce doplňků stravy a potravin, klasifikuje maltodextrin jako cukr. Také tvrzení prodejců, že jejich sušená šťáva  nemá  žádnou vlákninu se nezakládá na pravdě

Tato sušená šťáva její prášek - výrobky obsahují přibližně stejné množství vlákniny jako australské nebo Novozélandské směsi prášku –ječmene vyrobeného  s mladých výhonků.  Je zjištěno, že při výrobě ječmene -prášku  do  Šťávy, která je vyrobena lisováním a následným sušením se  před sušením do šťávy  přidává  vařená hnědá rýže,-pojivo. Tato rýže  však obsahuje vlákninu. Je to proto, aby se produkt při sušení „spojil“ navíc maltodextrin zde vzniká technologií zpracování a použitím suroviny tak  jak píšu nahoře. Tato hnědá  rýže  však obsahuje pojivo- vlákninu, ale tento druh vlákniny neobsahuje všechny přírodní živiny-vitamíny, tak jako vláknina  která je v mladých výhoncích při použité technologii drcení a mletí ? Tyto výhonky jsou pouze drceny a rozemlety a  takto usušeny prášek ječmene   bez přidání pojivých nebo jiných látek obsahuje vlákninu již ve zpracovávané  surovině .

Tvrzení některých prodejců a jejich pokusy na ječmeni a zkouška zalití horkou vodou??

Srovnávat se dá vždy pouze srovnatelné. Nikdy nejde dělat pokusy na našem ječmeni, který je vyroben s mladých výhonků  a na ječmeni který je vyroben se sušené šťávy a srovnávat  a jinou technologií. To nikdy nemůže být stejné. Stačí trochu jiné složky,, která se do ječmene přidá a už se to chová jinak. Já neznám přesné složení výrobku konkurence, které je na pokusném srovnávacím „videu“ většinou od firmy MLM Green….. a dalších prodejců oni tam složení neukazují  je vidět pouze zelený prášek ?  Je však proto  aby se Vás snažily tímto videem přesvědčit, že mají něco výjimečného úžasného „novinku“ to  co ostání nemají.

Tento test většinou provádí, pokud mám info např. Green Ways  ta se tím ohání, aby měli    její dealeři  MLM  nějaký rozdílný přesvědčivý  důkaz  pro konkurenci a pro neinformované zákazníky. Ale i v tomto případě stačí např. trochu hnědé rýže nebo dextrin  to je  to pojivo, které se tam do šťávy musí přidat aby to mělo konzistenci  už se to ten prášek ve vodě chová jinak protože prášek drží cukr  je těžší lepí surovinu a nerozpustí se okamžitě takže plave nahoře .S tím je také spojena ta jejich  ohraná  písnička o vláknině a  čtyřech  žaludcích krávy „přece jen nejsme krávy a nemáme 4 žaludky „To by člověk potom nesměl jíst nic žádné ovoce zeleninu a vše co má vlákninu, ale to nejde  bez vlákniny tělo nefunguje. Ačkoliv všichni prodejci ječmene se šťávy většinou tvrdí, že nemají  v ječmeni žádnou vlákninu na obale na jejich výrobku ji v min množství uvedenou  mají  protože bez to by to nešlo. Když se jich zeptáte proč tam je a proč tvrdí,že tam není, tak říkají, že je to jenom málo?? A právě proto jako vlákninu  používají  tu rýži nebo dextrin, která se s bílkovinou spojí a udělá tu sraženinu ,,, To je podobné jak sunar ten také obsahuje cukry a bílkoviny a právě proto ,,že složky „lepí“ tak se po zalití teplou vodou nahoře spojí hrudky a vyplave nahoru.To je důkaz toho ,že to má maltodextrinu. Je také otázkou zda to tam výrobce na obale uvede nebo také ne?  Vitaminy a další složky ve výrobku jak to tedy  je? Každá firma má v ječmeni částečně jiné složení a poměr vitamínů a dalších látek ve výrobku a nikdy pokud se nejedná o stejný totožný výrobek a šarži nikdy to  nemůže být stejné!!  I ten test to zalití teplou vodou??  Pracuji – importuji  doplňky stravy 7 roků něco o tom vím a nakupuji přímo u výrobců a prodávám pod  vše svojí značkou . To zalití vařící vodou je absolutní nesmysl  jak poznat, že to nemá vitamíny a je to „mrtvé“ a navíc, že vyplave  sražená bílkovina to je absolutní fyzikální nesmysl . Bílkovina v potravinách  se pozná pouze úplně jinou chemickou reakcí např. xantoproteinová reakce nebo biuretová reakce ale  ty nemají s vařící vodou ani trochu společného! To co výrobek má nebo nemá kolik toho má  ,,může a pozná pouze certifikovaná laboratoř s výrobku a bílkovinu u lidí  s moči ne nikdo jiný navíc ne  s vařící vody!!

Navíc existují dva druhy vlákniny: rozpustná a nerozpustná, Obě dvě jsou potřebné k trávení a ječmen obsahuje rozpustnou vlákninu. Ta má schopnost absorbovat vodu, bobtnat a v trávicím traktu fermentuje, proto může být zdrojem energie. Reguluje trávení tuků a sacharidů, váže na sebe vodu a tím nabývá na objemu. Z větší části je živinou pro mikrobiální flóru v trávicím traktu, působí tedy jako tzv. prebiotikum. které podporuje růst nebo aktivitu střevní mikroflóry

Jiné složení a nutriční hodnoty výrobku jsou také tím, že se ke zpracování prášku používají různé druhy-klony ječmene s různých zemí. Zde je také jiné podnebí  nebo částečně jiná technologie zpracovaní  bud lisování –drcení  nebo mletí a lisování. A od  toho  co zde píši  se potom  odvíjí kvalita a síla ječmene. Pokud vím, většina zavedených výrobců používá sprejové sušení nebo sublimačního sušení/ lyofilizace a nízké teploty zpracování aby bylo dosaženo co nejvyššího poměru enzymů , aminokyselin  a tyto technologie zachovávají  největší poměr vitamínů. aminokyselin a enzymů. Navíc pokud se suší mladé výhonky s vlákninou tak se pro nejlepší kvalitu používá na rozdíl od Šťávy/ krátká doba sušení tj.  prodloužená  doba sušení za ale za malých teplot do 38 °C . Jiná kapitola je ječmen který je pěstován v oblasti Číny , zde ta  kontaminace půdy a kyselé deště nejsou tom pravé pro zdravý ječmen  tomu však odpovídá nízká  cena.Při koupi jakéhokoliv výrobku ve slevě především na  slevových portálech doporučuji být obzvláštně opatrný na kvalitu tohoto zboží !

Pokud chcete užívat dobrý a kvalitní ječmen doporučuji následující:

Při výběru nejlepšího prášku  ječmene s výhonků  nebo šťávy se vždy  zajímejte  odkud pochází surovina ??   Nejlepší oblasti pro pěstování a sklízení je  Nový Zéland nebo Austrálie určitě ne ČÍNA ,, Prášek nebo Šťáva by měla být vyrobena z Bio suroviny s EKO zemědělství  a nesmí neobsahovat pesticidy a další škodlivé zbytky, které mohou převážit detoxikační účinky výrobku. Také byste měli vybrat   prášek nebo šťávu, která nemá žádné přidaná  plniva, jako je cukr a konzervační látky/kupovat pouze  čistě přírodní zpracování /. V případě koupě prášku s čisté šťávy jak někteří tvrdí , že je to pouze čistá šťáva  musíte vědět tyto  informace.

Pokud je to prášek s lisované šťávy bude vždy  2x tak drahý jako prášek, který je vyroben pouze s výhonků mladého ječmene technologií drcení a mletí a zůstatkem přírodní vlákniny.   Zde ale žádný podstatný vitamínový rozdíl nehledejte ani ho nenajdete je to pouze chuť, ale to jsem Vám popsal již nahoře. Prášek s výhonků a prášek  se šťávy mezi mimy  dvěma je jenom minimální  rozdíl v účinných látkách a vitamínech a navíc Vaše  tělo stejně vstřebá jenom určitý počet těchto látek-vitamínů  nikdy ne  celých 100% . Pokud budete kupovat prášek se šťávy  zajímejte se také jakou vlákninou je ten prášek se  šťávy zahuštěn ? Budete, však překvapení většina prodejců o tom neví vůbec nic. Vědí pouze to,co si kopírují  mezi sebou ,ale to je neustále jenom stejné nic nového se nedovíte   Na co Vám je prášek se šťávy když je stejně potom uměle zahuštěn  a hlavně čím ??  Všechny dovážené šťávy ječmene - výrobky obsahují přibližně stejné množství vlákniny jako náš ječmen  Nuturgreen ,ale náš prášek má toto pojivo – vlákninu obsaženu právě už v těchto výhoncích přírodně je to dáno zpracováním –technologií. Co je ale důležité  vše je již bez dalšího  umělého přidání  vlákniny. Bez vlákniny to prostě nejde pokud někdo tvrdí, že ano je to lež vlákninu dávají výrobku fyzikální vlastnosti a zvolená technologie zpracování pokud není musí se přidat.  Pojem Ječmen  se šťávy to je pouze marketingový tah na peníze ,,tak jako např. u ječmene Green Wais multi-level marketing (MLM)  to je marketingová strategie, která je založena na tom, že prodejci (distributoři) nejsou odměňováni pouze za výrobky, které osobně prodají, ale získávají i podíl z prodejů uskutečněných jinými prodejci, které do systému přivedli a všichni se na Vás „pakují“ a to ne málo. Tomuto systému odměn ovšem musí odpovídat přemrštěná ceny výrobku, kterou vy jako zákazníci ve finální koncové ceně zaplatíte.

Náš prášek není to prášek se šťávy je to prášek s mladých výhonků  s EKO bio zemědělství dovoz AUT s výrazným poměrem vitamínů a enzymů viz zde.  Je pěstován a sklízen, pořád ve stejné bio ekologické lokalitě a při jeho sklizni není vystaven žádnému teplu, tření nebo jiných postupů, které by mohly vést ke ztrátě živin. Zařízení –technologie  které používá výrobce  se zaměřuje na zelené výhonky ječmene se zpracováním na  mikro jemný prášek prodlouženým  sušením. Nízká teplota sušení proto hraje významnou roli v udržování těchto cenných enzymů. Díky této technologii jsme schopni poskytnout optimální výživu ve své nejpřirozenější podobě. Složení výrobku vše můžu prokázat s certifikovaných laboratoří výrobce!!  Někdo to řekne to Vaše  chutná jako tráva ,, ale ječmen –výhonky to je taková malá „tráva“ ale je  nedochucená a na rozdíl od dochucené  plná zdravých  vitamínů.

Navíc od jiných balení těchto produktů ječmene na trhu, je naše balení zabalené v jedinečné ochranné atmosféře (GMD). Tento balíčkovací systém, odstraňuje kyslík  se sáčku až do dne, kdy jste ho otevřeli.  Tím je balení mladého ječmene pořád až do rozdělání maximálně čerstvé a účinné,

Náš Ječmen a Vojtěška  jsou certifikovány na 100% přirodní BIO prudukt pro pěstování,výrobu a zpracování.Certifikace jsou plně s požadavky GMP a HACCP a potvrzují to ,že surovina  pro prášek pochází s EKO zemědělství. V zahraničí se také označuje jako „ORGANIC“. Toto označení znamená, že produkt je vyroben pouze z organických lístků mladého ječmene a při jeho pěstování i při celém následném procesu zpracování se nepoužívají žádné chemické látky! Jedná se pouze o přírodní čistý BIO produkt, který je  testován a schválen všemi 4 institucemi ,které mají v AUSTRÁLII pro výrobu a pěstování EKO produtků nastaveny nejvyšší standardy pro pro vydání této certifikace. Nevěřím tomu ,že má někdo na výrobek surovinu-prášek  s Číny nebo jiné země všechny tyto 4 certifikáty. Pouze nejlepší kvalita výrobku-.suroviny a její výrobci mají všechny 4 Certifikáty je to  plný počet. Kvalita ,ale také znamená odpovídající cena proto není možné ,že nějaký překupníček na internetu nebo na  slevomatu  prodává bio kvalitu pod naši cenu .Navíc pokud nejsou  k výrobku všechny certifikáty  zaručuji,, že se  nejedná  o 100% čistý přirodní produkt. Všechny CE jsou platné také pro Vojtěšku je to stejný dodavatel. Pro zhlédnutí našich CE klikni na obrázek

Na trhu zastáváme prodej na přímo dovozce -zákazník,  proto si můžeme dovolit nejlepší kvalitu za jednu s nejlepších cen na trhu U našeho ječmene  nabízím kvalitu za rozumnou cenu  Sami se rozhodněte kde a jaký výrobek  si výrobek zakoupíte.

Dávkování:

Dobře rozmíchejte jednu kávovou lžičku (asi 3g) prášku ve sklenici (150ml) studené neperlivé vody, mléka, ovocného nebo zeleninového džusu a ihned vypijte.

Pijte dvakrát denně na lačno, asi 20 - 30min. před jídlem.

Tuto doporučenou dávku lze podle potřeby zvyšovat nebo i snížit. Vaše tělo je nejlepším indikátorem.

Nepodávejte v horkých nápojích, došlo by k zničení živin.

Nesypte prášek přímo do úst, aby nedošlo k ucpání hrtanu.

Naše doporučení:

Zamíchejte si prášek z mladého ječmene do cereálií nebo do jogurtu 

Všeobecně se doporučuje užívat mladý ječmen a sladkovodní řasu současně a dlouhodobě. Jejich účinek se společným užíváním několikanásobně zvyšuje.
 
Protože zelené potraviny podporují organismus ve vylučování cirozodých látek z těla, je lepší užívat klasické léky půl hodiny před užitím zelených potravin.
 
Zelené potraviny můžu jen doporučit nejen maminkám, ale všem co chtějí být zdraví , vhodné v těhotenství i při kojení.

 Omezení pro zelené potraviny

 Zelené potraviny  – doplňky stravy  se nemohou užívat

-po transplantaci orgánů (nejméně 9 měsíců po transplantaci neužívat)

-při akutní plicní embolií

-při akutním zánětu hlubokého žilního systému

-po operaci trávícího systému nebo jeho části (alespoň týden nejíst zelené potraviny)

-při ozařování (3 dny před a 3 dny po ozařování)

- při Crohnově chorobě v aktivní fázi (chlorella nevhodná - dráždí, ječmen vhodný - hojí) -  vždy konzultujte s lékařem

Země původu : Austrálie 100% bio

Dovozce GLORIA IMPORT CZ s.r.o

.

 


TOPlist