E-SHOP > WhiteMulberry +Nature'sHerbs

WhiteMulberry +Nature'sHerbs

Novinka v České republice pro rok 2018

Jediný originální doplněk na trhu WhiteMulberry +Nature'sHerbs

WhiteMulberry (Bílá moruše) je v naší formuli podle nejnovějších světových studii je posílena o několik dalších vhodně vybraných bylinek, které „pracují“ ve vzájemné synergii a díky tomu několikrát násobí svoje účinky.

Složení WhiteMulberry +Nature'sHerbs : Muruše bílá ( Morus alba)extrakt s listů 10:1 standardizováno 1% alkaloids (1-deoxynojirimycin)15% flavonoidy, Gymnéma lesní Gymnema Sylvestre extrakt 25% gymnemových kyselin, Kyselina alfa-lipoová 99%,Skořice Cinnamon extrakt 95% MHCP a 10% polyfenolů,Klikva velkoplodá – brusinka extrakt (40:1), (Vaccinium macrocarpon) s 30 % proanthokyanidinů ,Americký ženšen kořen extrakt ,(panax quinguefolium) ginsenosidy 80%, Green Tea extrakt(Camellia sinensis) 98% polyfenolů, 70% katechinů,50% EGCG,(extrakty vše standardizováno.) Celulózová (HPMC) kapsle.


(id:WM-shop)
699,-
 -29%
499,-
cena bez DPH 445,54
dostupnost: skladem

 

Jediný originální doplněk na trhu WhiteMulberry +Nature'sHerbs

 

 

 

Moruše bílá (Morus alba) je středně vysoký, rychle rostoucí strom. Známé jsou jeho plody – moruše, které se využívají do koláčů či k výrobě vína. K lékařským účelům se ale používají listy moruše bílé, která je původem ze severní Číny. Moruše je především známá jako strom, na kterém se pěstuje bourec morušový, z jehož larev se získává hedvábí. Mimo Čínu roste více druhů moruše, které mají plody zabarvené až do tmavě fialové barvy, které jsou vhodnější ke kulinářskému využití, avšak nejvíce obsahu léčivých látek najdeme pouze v listech moruše bílé.

Listy moruše bílé byly využívány od starověku v tradiční čínské medicíně. První zmínky o jejich léčivých účincích nalezneme v nejstarší čínské knize opravných prostředků "Huang Di Ba Shi Yi Nan Jing", která se věnuje čínské lékařské praxi a dodnes je používána jako „bible“ bylinné medicíny. V rámci tradiční čínské medicíny se moruše používá jako chladící bylina, která slouží k odstranění toxinů a nadměrného „horka“ z těla. 

V posledních letech si však moruše získává pozornost i západních lékařů a vědců. Zjistilo se totiž, že má velmi zajímavou vlastnost, a to řídit hladinu cukru v krvi. Vědecké studie mimo €jiné prokázaly, že alkaloidy a DNJ obsahující cukry izolované z listů moruše jsou silnými inhibitory alfa glukosidázy, což je klíčový enzym v metabolických drahách sacharidů a cukru. To laicky znamená, že látka DNJ dovede v metabolismu „předběhnout“ cukr a ten se vstřebává až později ve střevech, kde je jeho absorpce již pomalejší. Z toho vyplývá pomalejší nárůst cukru v krvi.

Ačkoliv se u nás o listech bílé moruše moc nemluví, široce uznávaný lékař Andrew Weil, MD, který se již více, než třicet let zabývá integrační medicínou, doporučuje používat listy bílé moruše minimálně od roku 2007.  Doktor Weil zjistil, že list moruše je tradičně užíván k léčbě cukrovky v různých kulturách po celém světě. Klinické studie dokazují, že výrazně omezuje vzestup hladiny cukru v krvi, který běžně nastává po jídle. Doporučuje tedy pít šálek listů moruše bílé před každým jídlem. Jednodušší a účinnější je však užívání preparátu White Mulberry + Rose Hips Extract v kapslích každé ráno s jídlem nebo těsně po něm.

Moruše a diabetes – klinické studie provedené týmem vědců a lékařů na univerzitě v Minnesotě (Minneapolis VA nemocnice) ukazují, že list moruše může pomoci stabilizovat hladinu cukru v krvi u diabetiků 2. typu. Podobně jako běžně užívané léky na cukrovku 2. typu chemické látky v listech moruše zpomalují vstřebávání cukru z jídla. Čímž se vstřebávání cukru posouvá v těle až do střev, kde je cukr absorbován pomaleji a tím se také pomaleji zvyšuje jeho hladina v krvi. Jedna z těchto studií publikovaných v Diabetes Care, nejčtenějším časopise zabývající se cukrovkou, zjistila průměrné snížení hladiny cukru po jídle o 44%. Odkaz na zahraniční studie zde : Influence of Mulberry Leaf Extract on the Blood 

Článek  O DIABETU Blesk zde exkluzivní balíček pro diabetiky  zde 

Bioaktivní látky v morušových listech

Listy moruše obsahují velké množství důležitých vitamínů, cenných minerálů a dalších zdraví prospěšných látek. Mimo jiné mezi ně patří beta-karoten,,karotenoidy, flavonoidy, chlorofyl, vitamin C, B1, B2, B6, A, vápník, železo a sitosterol. Jednou z nejzajímavějších látek je však DNJ (1-Deoxynojirimycin).

Co je DNJ (1-Deoxynojirimycin)? Tato složka White Mulberry zaujala vědce a lékaře v listech bílé moruše asi nejvíce. Její chemické složení je velmi podobné glukóze. Pokud nahradíme část atomů kyslíku v molekule glukózy dusíkem, vznikne nám molekula zvaná 1-deoxynojirimycin, zkráceně DNJ. Z tohoto důvodu je DNJ inhibitorem disacharidů (alfa-glukosidázy), snižuje vstřebávání molekul cukrů v těle a tím v postatě pomáhá stabilizovat hladinu cukru v krvi. Když si to zjednodušíme, tak běžně jsou disacharidy z potravy v těle okamžitě rozloženy a vstřebány do krve. Pokud ale dodáváme tělu látku DNJ, která je glukóze velmi podobná, látka DNJ se v těle vstřebá přednostně a nadbytek glukózy, která nedostane šanci se rozložit na monosacharidy, putuje do střev, která ji v nezměněném stavu vyloučí. Tento proces nastartovaný DNJ také pomůže tělo maximalizovat vstřebávání ostatních výživných látek z potravy. Ptáte se proč? Disacharidy mají totiž neblahou schopnost snižovat vstřebávání ostatních živin z potravy do těla. To je jeden ze zásadních důvodů, proč je extrakt z listů bílé moruše velmi ceněn, pomáhá řídit vstřebávání sacharidů do krve a tím i zásobovat tělo nezbytně důležitými živinami.

 

DNJ (1-Deoxynojirimycin)                   Glukóza

Další složky jsou :

Alfa-lipoová kyselina

hraje podobně jako CoQ10 důležitou úlohu při přeměně potravy v energii. Němečtí lékaři ji používají řadu let k léčení diabetické polyneuropatie, vážné nervové poruchy. Rovněž pomáhá stabilizovat hladiny krevního cukru. Je proto významná pro diabetiky a osoby náchylné k diabetu.Kyselina alfa - lipoová je tělu vlastní látka. Tělo si ji však vytváří jen v nepatrných dávkách. Alfa-lipoová kyselina působí rovněž jako silný antioxidant.

Kromě toho alfa-lipoová kyselina může pomoci regenerovat početné další antioxidanty včetně vitamínu C, glutathionu a vitamínu E. Vysoké hladiny krevního cukru produkují velké množství volných kyslíkových radikálů. Ty částečně způsobují komplikace vyvolané cukrovkou. Alfa- lipoová kyselina pomáhá dvěma způsoby: snižováním hladiny krevního cukru a ničením volných kyslíkových radikálů.Alfa-lipoová kyselina má také pozitivní vliv na regeneraci jaterních buněk. Kyselinu lipoovou často využívají i sportovci, protože se podílí na mechanismech, při kterých dochází ke tvorbě energie pro svalovou práci, zlepšuje využití kyslíku a oddaluje vznik únavy. U osob s očním zákalem (katarakta), onemocněním jater, ledvin a nervové soustavy a u osob užívajících alkohol, nikotin a další návykové látky je ALA v těle vždy v deficitu a je nutné ji doplňovat.

Gymnema sylvestre

je liána rostoucí v Indii, je rozšířená zejména v severní a západní části země. V současné době se pěstuje pro léčebné účely. Z této rostliny se používají zejména listy. V tradiční indické medicíně se listy této rostliny používají k udržení normální hladiny cukru v krvi. Nejdůležitějšími obsahovými látkami jsou gymnemasaponiny a gymnemové kyseliny. Při extrakci přecházejí do vodné frakce. Ve studiích se uvádí, že extrakt Gymnema sylvestre označený jako GS4 (alkoholický extrakt) stimuluje uvolňování INS z beta-buněk Langerhansových ostrůvků u non- INS dependentního diabetu mellitu (NIDDM) in vitro.Gymnemová kyselina snižuje hladinu glukózy v krvi srovnatelně s glibenclamidem (podle údajů ze studiií), ale nemění glykémii u zdravých jedinců. Další účinnou látkou je peptid gurmarín, u kterého skutečně byla prokázána selektivní blokáda chuti na sladké. Gymnema sylvestre vykazuje tedy (i podle údajů výrobců) významný insulin-stimulační a hypoglykemický efekt. Užívání extraktu z této rostliny může vést k redukci chuti (nutkání) na sladké a kalorické jídlo. Jeho celkově uváděné účinky lze tedy shrnout takto:přispívá ke snížení rizika vzniku cukrovky,vede k poklesu hladiny glukózy v krvi, navozuje sníženou resorpci sacharidů a cholesterolu v tenkém střevě,snižuje přeměnu sacharidů na tuky,navozuje sníženou chuť na sladké  je vhodná pro osoby se zvýšeným rizikem diabetu i pro osoby s prokázanou cukrovkou.

Skořice

lze ji zařadit i mezi silné antioxidanty. Dokáže pečlivě hlídat hladinu cukru v krvi. Ve světových studiích bylo prokázané, že snižuje hladinu glukózy v krvi až o 30 %.  Dokáže také správně spouštět inzulín. Skořice má  výjimečnou schopnost regulovat chybně zvýšenou hladinu cukru v krvi. Snižování hladiny glukózy touto cestou má navíc pro diabetiky i vedlejší pozitivní účinky, kterými jsou pokles krevního tlaku a také pokles špatného cholesterolu. Tyto dva faktory často cukrovku doprovázejí a zhoršují.Skořice je natolik účinná v boji s cukrovkou, že lidé s lehkou formou cukrovky by mohli toto koření vyzkoušet, ještě dříve než podlehnou užívání léků. Tyto výjimečné vlastnosti skořice fungují nejúčinněji u lidí s cukrovkou 2. typu. U tohoto typu cukrovky slinivka sice produkuje dostatek inzulinu, jenže tělesné buňky na něj mají sníženou citlivost. To vede k tomu, že se glukóza špatně proniká do buňky skrze její povrchovou membránu. Skořice zřejmě  také významně zlepšuje nedostatečnou citlivost buněk.

Green Tea

jeho pozitivní účinky na cukrovku spočívají zejména ve zlepšení citlivosti organismu na inzulín. Současně čaj přispívá k udržování krevního tlaku ve zdravém rozmezí, snižuje riziko vzniku krevních sraženin, rakoviny a také riziko vzniku diabetes mellitus 2. typu.  Zelený  čaj má pozitivní vliv na zvyšování citlivosti organismu na hormon inzulín, protože obsahují polyfenoly, které zvyšují aktivitu inzulinu. Navíc jsou polyfenoly známé svými antioxidačními účinky, což přispívá i ke snížení rizika vzniku cukrovky 2. typu.

Brusinky

brusinka je významná pro vysoké množství antioxidantů, flavonoidů, tříslovin, kyselin, vitamínů A, B5, C, E a minerálů: hořčík, železo, vápník, draslík, fosfor, sodík, chrom, jód. Díky  této hojnosti aktivních složek pomáhá snižovat i  hladinu krevního cukru

Ženšen

snižuje hladinu krevního cukru a upravuje metabolismus tuků. O vztahu ženšenu a diabetu existuje momentálně asi 300 vědeckých publikací, které prokazují, jak ženšen proti diabetu pomáhá a vysvětlují jeho účinek kromě jiného i působením panaxosidů na PPAR receptory. Na PPAR receptory působí ginsenosid Rg3 ginsenosid Rh1 a ginsenosid Rb1. Ženšen snižuje hladinu krevního cukru a upravuje metabolismus tuků, který bývá u diabetu narušen. Účinek upravující necitlivost tkání na INS se připisuje ginsenosidu Re ,při diabetu ale prospívají i další panaxosidy.

Vápník

Listy White Mulberry obsahují 6 krát více vápníku než zelený čaj, 25 krát více než v mléce a 40 krát více než zelí.

Železo

Když se podíváme na obsah železa v listech White Mulberry, najdeme ho zde 2,5 krát více než v zeleném čaji a 10 krát více než ve špenátu. Jak všichni víme, je pro vstřebávání železa do těla důležité kyselé prostředí. 

Sitosterol

Rostlinná steroidní látka sitosterol řídí vstřebávání cholesterolu ve střevech. Zatím co v zeleném čaji je obsaženo 14mg sitosterolu na 100g sušiny, v listech moruše bílé je ho více než 3x více a to celých 46mg sitosterolu na 100g sušiny.

Vitamín B1

Vitamín B1 známý jako thiamin je ve vodě rozpustná krystalická látka, která je velmi důležitá ve výživě, protože se stará o nervový systém a působí proti únavě. Je koenzymem mnoha enzymatických reakcí v těle, například oxidativní dekarboxylace, jež je důležitá u metabolismu sacharidů a aminokyselin. Lidé žijící ve znečištěném prostředí a kuřáci potřebují denně užívat zvýšenou dávku vitamínu B1.Mulberry nám zajistí jeho dostatečný přísun, protože je obsažen ve výtažcích z listů moruše bílé.

Beta-karoten

Beta-karoten je známý také jako provitamín A, to znamená, že si s něj tělo dovede syntetizovat vitamín A. Kromě toho je beta-karoten také velmi důležitý antioxidant. V dostatečných dávkách snižuje riziko rakoviny, posiluje celkovou obranyschopnost organismu a velice důležitou roli hraje při ochraně kůže před poškozením z nadměrného slunění. Studie WHO (Světová zdravotnická organizace) ve svých studiích zjistila, že beta-karoten vyráběný synteticky naopak zvyšuje riziko srdečně-cévních onemocnění. Proto vždy užívejte beta-karoten jen v jeho přírodní formě nebo ve formě přírodních extraktů!

Vitamín A

Zrakový pigment rodopsin nezbytně potřebuje vitamín A při své syntéze, rodopsin oko používá, aby vidělo při nízkém osvětlení. Nedostatek vitamínu A proto vede k šerosleposti a k bolesti očí při přechodu ze světla do tmy a naopak. Vitamín A také řadíme mezi významné antioxidanty, je synergický s vitamíny C, E, B, zinkem, selenem, vápníkem fosforem, proto je dobré jej užívat v kapslích Mulberry  kde se nachází v přírodní formě skombinován i s ostatními vitamíny a minerály.

Vitamín B2

Riboflavin je jeden z vitamínů, který si lidské tělo nedovede vyrobit synteticky, člověk ho proto musí tělu dodávat z venčí, v těle se dokonce ani nedovede uložit, takže jeho dodávky jsou závislé na jeho každodenním příjmu v potravě. Hojně se vyskytuje v mase, ve vejcích a v mléce, jeho nedostatek si musí hlídat hlavně vegetariáni a vegani. Zvýšenou potřebu B2 mají také lidé léčící se antibiotiky a s onemocněním štítné žlázy, celiakií a lidé s cirhózou jater. Nedostatek riboflavinu způsobuje záněty koutků, rtů, jazyka, spojivek a v neposlední řadě vede k tělesné atrofii. Vitamín B2 se naštěstí vyskytuje  i v listech moruše bílé.

Flavonoidy
Flavonoidy jsou velmi významné rostlinné antioxidanty, řadí se mezi ně asi 60 látek, jež velmi příznivě ovlivňují lidský organismus a obzvláště dobře působí na cévní stěnu, kterou regenerují a zpevňují. Flavonoidy jako jedny z mála látek dokážou zničit nejnebezpečnější druhy volných radikálů v těle.

Quercetin

Quercetin je flavonoid, který tvoří strukturální kostru pro mnoho jiných flavonoidů, například rutin. Kromě toho je i velmi silným antioxidantem, jež nám pomáhá v boji proti trombóze a srážení krve. Jeho účinky se synergicky umocňují vitamínem C a E, proto je ideální ho přijímat v kapslích Mulberry  kde je ideálně vyvážený poměr quercetinu a vitamínu C.

Vitamín PP

Niacin je ve vodě rozpustný vitamín, jehož syntéza je v těle také značně omezena. Jeho role v energetickém metabolizmu buňky je klíčová, protože je odpovědný za uvolnění energie z potravy. Používá se také při snižování cholesterolu v krvi, protože zabraňuje uvolňování mastných kyselin z tukové tkáně, které nesou cholesterol. Vitamín PP se vzájemně doplňuje s ostatními vitamíny skupiny B.

Vitamín K

Vitamín K je nezbytný pro správnou srážlivost krve, v procesu mineralizace kostí a v metabolizmu proteinů krevní stěny.

Moruše jsou hojně využívány v tradiční čínské a indické medicíně, obvykle v kombinaci s dalšími rostlinami. Obsahují velké množství biologicky aktivních látek, z nichž mnohé působí na nervový systém. Moderní farmakologický výzkum prokázal, že obsahové látky moruší vykazují antidepresivní, anxiolytický, protistresový a neuroprotektivní účinek a působí příznivé na kognitivní funkce.

V současném farmakologickém výzkumu bylo hlášeno, že Morus alba má antibakteriální, antivirové, antioxidační, hypoglykemické, hypolipidemické, neuroprotektivní, protivředové, analgetické a protizánětlivé vlastnosti. In vivo a in vitro protizánětlivé účinky se ukázaly v různých  bioaktivních sloučeninách z kůry a bobulí  Morus alba.  Založeno na předchozím výzkumu, právě oba oba prenylované  flavonoids a stilbenoids v Moruši extraktu  přispívájí k ochraně kloubů a analgetickým a protizánětlivým účinkům. V předklinických studiích prokázala příznivé a synergické účinky se zvýšenou ochranou kloubní chrupavky a protizánětlivou a antinociceptivní účinností.

VÍCE INFO NA KTERÉ NEMOCI A JAKÉ ÚČINNÉ LÁTKY MORUŠE OBSAHUJE VŠE OD UZNÁVANÝCH ODBORNÍKŮ ZDENKY NAVRÁTILOVÉ A JIŘÍ HOPATOČKY NAJDETE ZDE 

Možné nebo schválené učinky na lidský organismus.

NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 432/2012 (ze dne 16. května 2012),

které platí od 14.12. 2012 nám neumožňuje popisovat účinky našich doplňků na lidský organismus.

Chcete-li se o tomto produktu dozvědět více, poslouží Vám jako zdroj informací stránka s tématikou léčivých rostlin a biologického smyšlení v medicíně, kde se dozvíte vše co vás o daném produktu zajímá. 

Stačí, když kliknete na tento odkaz:

WhiteMulberry +Nature'sHerbs

Exkluzivní balíček pro diabetiky  zde 

Nutriční informace -složení
1 kapsle 450mg
2kapsle
900mg 
Muruše bílá extrakt  s listů 10:1
157,50mg
 
315mg*
Gymnéma lesní 25%
90mg
 
180mg*
Kyselina alfa-lipoová
90mg
 
180mg*
Skořice extrakt
45mg
 
90mg*
Klikva velkoplodá – brusinka
22,5mg
 
45mg*
Americký ženšen 
22,5mg
 
45mg**
Green Tea Extrakt
22,5mg
 
45mg*
 

 * %DDD není stanovena ** Americký ženšen 50% DDD

Složení: Muruše bílá ( Morus alba)extrakt  s listů 10:1 standardizováno  1% alkaloids (1-deoxynojirimycin)15% flavonoidy, Gymnéma lesní Gymnema Sylvestre extrakt 25% gymnemových kyselin, Kyselina alfa-lipoová 99%,Skořice Cinnamon extrakt 95% MHCP a 10% polyfenolů,Klikva velkoplodá – brusinka extrakt (40:1), (Vaccinium macrocarpon) s 30 % proanthokyanidinů ,Americký ženšen kořen extrakt ,(panax quinguefolium) ginsenosidy 80%, Green Tea extrakt(Camellia sinensis) 98% polyfenolů, 70% katechinů,50% EGCG,(extrakty vše standardizováno.) Celulózová (HPMC) kapsle.

Doporučené dávkování:1-2 kapsle  2x denně s jídlem nebo těsně po jídle. Zapít dostatečným množstvím vody. Pro optimální účinnost doporučujeme užívat po dobu min 3 měsíců. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.

Upozornění: Není určeno dětem do 15 let. Není určeno těhotným a kojícím ženám. Ukládejte, mimo dosah dětí Skladujte v suchu, temnu a chladu a v dobře uzavřeném obalu.Doplněk stravy, není náhradou pestré stravy.

Hmotnost obsahu +-5g  66g / 120 kapslí

Země původu-vyrobeno:GLORIA IMPORT CZ, s.r.o.Ukrajinská 728/2 Praha 10100IČ 28579097 Česká republika 


Pro vyšší účinnost doporučujeme kombinaci a vzájemné užíváni s naším Coprinus comatus (Hnojník obecný). Ty úspěšně zmírňuje i další těžkosti spojené s cukrovkou nebo zvolte přímo balíček na podporu diabetu.

Doporučení

Účinky našich přípravků podporuje a posiluje každodenní pití alkalické vody. Tu si jednoduše vyrobíte pomocí Naturgreen® filtrační konvice s alkalickým vodním filtrem. Více informací naleznete ZDE.

Doporučujeme Vám s našimi produkty užívat naše čisté, přírodní bylinkové a ovocné směsi od Naturgreenu, které  uspokojí nejen Vaši žízeň, ale pomohou Vám i s Vašimi zdravotními neduhy. Jsou pečlivě „namíchány“ v synergii tak, aby spolu násobily synergický efekt, jednotlivých léčebných procesů a tím připravily rychleji Vaše tělo pro návrat do zdravé  rovnováhy a harmonie. Více info  najdete zde